Vakgarage Bonhof over in andere handen

Rijdt u in een splinternieuwe bolide of in een oldtimer Eend? Bij Vakgarage Bonhof krijgt iedereen al sinds de jaren ’70 dezelfde behandeling. De klant is koning en ‘ons-kent-ons’ is het credo. Wat wel is veranderd, is de leiding van het bedrijf: sinds eind januari heeft eigenaar Jacko Bonhof zijn zaak overgedragen aan Michael van Bessen en zijn vrouw Nadine van Bessen-Keurhorst uit Emst.

Foto v.l.n.r.: Nadine van Bessen-Keurhorst, Michael van Bessen en Jacko Bonhof.

Bonhof_Overname22.png

De nieuwe eigenaren

“We hebben niet lang nagedacht toen Jacko vroeg of we zijn bedrijf wilden overnemen”, zegt Nadine. “Auto’s zitten in ons bloed. Michael werkt hier al 8 jaar, hij heeft thuis een werkplaats en doet aan autocross. Ik kom ook uit de autowereld en hielp als kind m’n vader al in de garage. We waren er binnen een uur uit.”

“We hadden het nu nog niet verwacht”, vult Michael aan. “Misschien over 5 of 10 jaar. Nadine is 26 en ik 25, we zijn nog best jong dus, maar we gaan er keihard voor werken. De aanleiding is vreselijk, maar we zijn blij dat Jacko ons de overname heeft gegund.”

Het grote drama

De aanleiding waarop Michael doelt, is de ongeneeslijke ziekte van Jacko. “Ik besefte dat ik tijdens en na de ziekenhuisbehandelingen langdurig afwezig zou zijn. Dat is niet goed voor de medewerkers en evenmin voor de klanten. Daarom besloot ik om de zaak nu al te verkopen”, aldus Jacko. “Ik gun Michael en Nadine het beste. Graag ook wil ik alle klanten bedanken voor het vertrouwen en de nieuwe eigenaren van harte bij ze aanbevelen.”

Nadine: “We hebben plannen om aan het eind van het jaar de administratie te digitaliseren. Alles gebeurt nu nog op papier.” Het ondernemende duo ziet mogelijkheden om op termijn de zaak verder uit te breiden. “Dit pand biedt zoveel kansen, maar we gaan zeker niet overhaast te werk. In eerste instantie laten we de meeste dingen zoals het was”, aldus Nadine, die onder andere de boekhouding en administratie gaat doen. Eenzelfde functie blijft ze twee dagen per week vervullen in het ziekenhuis in Zwolle. Bovendien is ze zelfstandig distributeur van schoonmaakspullen. Daarnaast zal ze Michael ondersteunen met allerlei hand- en spandiensten. Die kan dan doen waar hij goed in is: de in- en verkoop van auto’s en als het nodig is helpen in de garage. “Dat blijft leuk. Als ik tijd over is, duik ik de garage in. Stilzitten is niks voor mij”, aldus Michael.

Lachsalvo’s

Jacko was sowieso al van plan om zijn bedrijf over circa 10 jaar te verkopen, maar nu werd die keuze door zijn ziekte noodgedwongen versneld. “Dat gaat ook vanzelf, heb ik gemerkt. Alles is ineens zó betrekkelijk”.

Denk niet dat het een rouwstemming is als je met de oud-eigenaar praat. “Ik ben niet van het grote drama”, zegt Jacko. “Het is zoals het is. Ik kan er goed over praten met iedereen. Natuurlijk had ik het liever anders gezien, maar ik probeer er het beste van te maken. En, hoe gek het ook klinkt: ik zou met niemand willen ruilen.”


Tekst: Ton Brands, Veluwe Actief-Krant, Uitgeverij Gelderland

Foto: Gerrit Tenkink, Veluwe Actief-Krant, Uitgeverij Gelderland